Hírek Koncertek Zenekar Zene Galéria Sajtószoba Rendelés Kapcsolatok Vendégkönyv Linkek

Keress itt is!


Facebook Twitter YouTube SoundCloud MySpace Google+

Videók


Damnatio ad bestias


Támogatónk


Facebook Twitter MySpace Google Reader Startlap
KritikákMegjelenés: rockozon.hu (már rockvilag.hu)
Az eredeti cikk: http://www.rockvilag.hu/
index.php?option=com_content&view=article&id=907:
harloch-arnyjatek-ep&catid=23:vegyes&Itemid=4

Harloch – Árnyjáték EPA Harloch egy viszonylag régi magyar Black Metal zenekar. 2001-ben alapította meg Elenios és Akhsesef. Sok tagcserét követően, már csak Akhsesef az egyetlen alapító tag. Talán épp a tagcseréknek köszönhetően csak 2007-ben tudták rögzíteni első hanganyagukat, Árnyjáték címen.

A korongon az első szám, Aki A Csendet Szereti címet viseli. Igazán fogós dallamos Black Metal dal egyiptomi hatásokkal vegyítve. Ez leginkább a szövegen érezhető, ugyanis elég gyakran jelennek meg egyiptomi istenek nevei a dalban. A dal egy vándorról szól, aki próbálja megtalálni a saját lelki békéjét. Ez a dal személyes kedvencem.

A lemez címadó dala, az Árnyjáték már kicsit egyszerűbb témákat foglal magába, mégis nagyon fogós. Igazi Black Metal zene kompromisszumok nélkül. A dal egyik érdekessége, hogy Schmiedl „Smici” Tamás is énekel benne pár sort.

Dacia Capta. Sokaknak semmit sem mond ez a név. Ez annyit jelent, hogy „Dacia leigázása”. A dal szövege római témájú, a dákok elleni harcot mutatja be. Zeneileg viszonylag lassú tempót diktál, mégis fellelhetőek reszelősebb témák.

Az Ahol A Remény Is Meghal című számban már visszatérnek az egyiptomi témákhoz. Ez szintén egyaránt megmutatkozik a zenén és a szövegen. Ezt a dalt minden eltávozott nagyszerű zenésznek íródott. A dal végén fellelhető egy idézet a Halottak Könyvéből.

A legutolsó dal (Artemisz Erdején Keresztül) a görög mitológián alapul. Artemisz istennő védte minden erdőben eltévedt ember lépteit. A zenében vegyül a lassú, könnyed témák és a kemény Black Metal riffek. Szintén nagyon kellemes élményt nyújthat minden hallgató számára.

Az album leginkább mondákat, történeteket mesél el, dallamos Black Metal időnként Thresh Metal elemekkel vegyítve.

1. Aki A Csendet Szereti
2. Árnyjáték
3. Dacia Capta
4. Ahol A Remény Is Meghal
5. Artemisz Erdején Keresztül

Zenészek: Mithras - Gitár, Ének Akhsesef - Gitár Veles - Basszusgitár Sethyron - Dobok

Tikka2018. július 20. péntek

Zenelejátszó (felugró ablakban)

Koncertek


Jelenleg nincsen koncert.

Facebook
Köszönet | Hírlevél | Technikai háttér | Jogok | Adatvédelem

© 2001-2018, Harloch | Minden jog fenntartva!