Hírek Koncertek Zenekar Zene Galéria Sajtószoba Rendelés Kapcsolatok Vendégkönyv Linkek

Keress itt is!


Facebook Twitter YouTube SoundCloud MySpace Google+

Videók


Damnatio ad bestias


Támogatónk


Facebook Twitter MySpace Google Reader Startlap
KritikákMegjelenés: HammerWorld magazin, 2008. szeptember

Harloch

Árnyjáték

Nem sokat vacakolnak a budapesti Harloch tagjai az ötszámos anyagukon, rögtön belecsapnak a lecsóba. Semmi intró vagy lassú felvezetés, máris ezerrel pörögnek a srácok, Mithras pedig rögtön károgja az első versszakot.

Az énekes-gitáros perzsa/római mitológiában gyökeredző művészneve elég nagy segítség lehet, ha be akarjuk kategorizálni a négytagú zenekart. Valóban black metal a stílus neve, de szerencsére nem a klisés fajtából, ugyanis remek ötletek sorakoznak a kislemezként terjesztett, magyar nyelvű hanghordozón.

Talán nem véletlen, hogy a Moby Dick frontember Schmiedl Tomi is látott fantáziát a bandában, ennek köszönhetően segédkezett a soproni stúdiójában készült felvételeknél - nem csak a keverőpult mögött, hanem hangszerével is. Mondjuk az valószínű, hogy az Árnyjáték című második nóta szólóját nem Smici játszotta fel, ez ugyanis talán a legegyszerűbb kiállás az egész lemezen, de az ötletes, többszólamú virgázások a többi szerzeményben talán neki is köszönhetőek.

Persze, túlzás lenne azt állítani, hogy a Harloch anyagát Schmiedl Tamás ötletei uralják, a négy srác is rengeteg jó dolgot hozott össze. Nekem tetszik a Dacia capta akusztikus felvezetése, amely után Akhsesefék hirtelen újból őrületes darálásba kezdenek. De az Ahol a remény is meghal arabos motívumai is jó húzásnak számítanak, bár én picit még merészebben alkalmaztam volna ezeket. Az Artemisz erdején keresztül dallamai is nagyon ütősek, különösen az egyszerű, de hatásos szóló tetszik.

Az biztos, hogy a srácok szerettek volna egy minden kompromisszumtól mentes anyagot készíteni, mert ha nem ehhez az alapelvhez tartották volna magukat, akkor a záró nótában valószínűleg erőteljes orgonahangzást is bevetettek volna. De kár lenne hibát keresni az Árnyjátékban, ugyanis ez egy egyszerű, de sok ötletet felvonultató black metal anyag. Mindenképpen megérdemli a figyelmet!

Z. O.2018. július 20. péntek

Zenelejátszó (felugró ablakban)

Koncertek


Jelenleg nincsen koncert.

Facebook
Köszönet | Hírlevél | Technikai háttér | Jogok | Adatvédelem

© 2001-2018, Harloch | Minden jog fenntartva!