Hírek Koncertek Zenekar Zene Galéria Sajtószoba Rendelés Kapcsolatok Vendégkönyv Linkek

Keress itt is!


Facebook Twitter YouTube SoundCloud MySpace Google+

Videók


Damnatio ad bestias


Támogatónk


Facebook Twitter MySpace Google Reader Startlap
KoncertbeszámolókMegjelenés: Rockerek.hu
Az eredeti cikk: www.rockerek.hu/cikk608.html

Dies Natalis Feszvitál - Metal School (2009.12.26.)

Daemia 2010. január 03. vasárnap (13:26:51)

Szombaton a Dies Natalis fesztivál módosult helyszínnel a Metal Schoolban került megrendezésre. Először voltam itt, kicsit megdöbbentett a hely mérete, és egyéb viszonyai.. Biztos fejlődni fog még, az egy wc és két pad-szerű ülő alkalmatosság - elég kevésnek tűnik.. Elöször a Paediatrician zenekar lépett a színpadra. Kellemes évzáró volt az este, ugyanis szinten mindehol történt szemmel látható változás (is). A grindcore fenegyerekek soraiban az énekes poszton történt újítás, Bakó Lehel és Lédeczi Zsolt ( alias dr Limb) erősíti a bandát. Lehel a mély, míg Zsolttól a megszokott röfögős, magasabb fekvésű hörgés-visítozást hallhattuk. Szép számmal akadtak a klasszikus dalaik közül is, valamint egy két új számmal is kedveskedtek az először családias, majd egyre jobban növekvő hallgatóközönségnek.

Vomit, alias Pöcz Balázs ma este is bizonyította, hogy ha rosszabb is a hangzás, ő verhetetlen blastbeat terén. Elhangzott a közkedvelt Belülről emészt - nekem személy szerint ez a kedvenc számom tőlük, bár a műfaj, amit képviselnek nem lopta be magát a szívembe. Jó pár Paediactrian koncerten voltam már, de most tudom elmondani igazán, megtaláltál azt a felállást, amivel a legjobban tudnak haladni. A dupla "ének" kellett a zenekarnak. Fiúk, ez egy jó évzáró buli volt :)

Ezután következett a Nefarius zenekar.. Hozzájuk is volt már párszor szerencsém, de eddigiek közül a szombat esti koncert tetszett a legjobban - bele se godolok, hogy jó hangosítás mellett mennyire jól játszhatnak ezek a srácok. Számokat itt most nem emelnék ki, sajnos a tehcnika ördöge velük is kiszúrt, az éneket nem mindig lehetett hallani. Összességében azonban jól csináltak mindent, kellett a dallamosabb hangzás a közönségnek - szép számmal voltak az idősebb korosztályból is. Náni, Fecó, Balu, Marci és Lali, csak így tovább. Aki nem ismerné még őket, feltétlen nézzen el egy koncertjükre.

Ezután a számomra legkedvesebb zenekar, a Harloch következett. Kiváncsi voltam milyen számok kerülnek az este folyamán terítékre, hiszen jó pár új szerzeménnyel is gyarapodott a zenekar. Harloch viszont talán az eddigi legnehezebb évén van túl. Veles távozása után a basszusgitáros poszt hónapokig üres volt, végül Damien személyében megtalálták a méltó utódott. Azt hitték az év már nem hozhat rosszabbat, de mégis... Sethyron nyár végén bejelentette - külön utakon jár.. Rengeteg keresgélés után azonban az este debütált a legújabb harcos - Windar személyében. Aki picit is ismeri a zenekar több éves múltját, az bizony örömmel konstatálta a régi-új tagot. A szokásos intrót követően az EP számait hallhattuk. Bizony bizony a technika velük is kiszúrt.. sajnos talán az este folyamán a legjobban. Kezdetben az énekből semmit nem lehetett hallani, majd néha szólt normálisan néha nem.. A gitárok hangosítása is ugrált.. Mivel semmi kontroll nem volt befelé, így nem volt egyszerű dolgok egyben tartani a számokat. A koncert jó volt, a közönség soraiban is érezhető volt a pörgés - pogó, éneklés, fejrázás.. minden ami kell. Össze kell szokni az új négyes fogatnak, de nem féltem őket. Ők tipikusan az a zenekar - akik kis hazánkban ritka "faj" - akik csak a zenélés miatt csinálják az egészet - nem is akármilyen színvonalon. Csendesen meghúzodnak, fergeteseg bulit adnak, mindig megmozgatják a közönséget, de a színpadot elhagyva visszaváltoznak nyugodt, halk emberekké.. Nem hiába - Aki(k) a csendet szereti(k). Remélem a 2010-es év csupa jó dolgot hoz nekik!

Az estét a Wrath Of Azazel zenekar zárta. Levezetésképp pont jó helyen zárták a fellépők sorait, bár egyszer "főműsorban" is megnézném őket. Elöször hallottam az Azazelt, a dallamviláguk magával ragadott. Sajnos csak pár számot hallhattam, de kiváncsian várom a következő koncertet - én biztos ott leszek. A technika velük is próbált kiszúrni, a szintit elég nehezen tudták belőni,viszont az ének talán náluk szólt-hallatszott a legjobban.

Daemia2018. február 24. szombat

Zenelejátszó (felugró ablakban)

Koncertek


Jelenleg nincsen koncert.

Facebook
Köszönet | Hírlevél | Technikai háttér | Jogok | Adatvédelem

© 2001-2018, Harloch | Minden jog fenntartva!