Hírek Koncertek Zenekar Zene Galéria Sajtószoba Rendelés Kapcsolatok Vendégkönyv Linkek

Keress itt is!


Facebook Twitter YouTube SoundCloud MySpace Google+

Videók


Damnatio ad bestias


Támogatónk


Facebook Twitter MySpace Google Reader Startlap
KoncertbeszámolókMegjelenés: Kronos Mortus Webzine
Az eredeti cikk: www.kronosmortus.hu/node/14455

Black Gore Fest - Koncertbeszámoló

2008. december 27. @ Budapest, Viper Room

A Black Gore Grind Fest ez alkalommal a Viper Room-ban került megrendezésre. A helyszín rocker hagyományokhoz illően egy „földalatti ingovány”, méretét tekintve egy normál nappalinál kissé nagyobb koncertteremmel ékesítve. A falakat - általam ismeretlen koncepcióból kifolyólag - napilapokkal fedték be, így a koncertek közti szünetekben, megfelelő megvilágításban a Magyar Nemzet 2008. március 11-ei számába olvashattam bele, mely érdekes módón a terem baloldalán lett elhelyezve.

A VR úgy tűnik lemondott a kedvező középhőmérséklet élvezetéről, de a hibernáció ottlétünk alatt még nem következett be, hiszen az éhenhalás erőteljesebb tüneteket mutatott esetünkben.

Mikor odaértünk a TOSCREW már javában zajongott, illetve az énekes/basszusgitáros példabeszédet tartott a férfi nemi szervekről és azok beltartalmáról. Érdekes bemutatkozásként indult, mindenesetre a zenére kíváncsi voltam s meg kell mondjam, nem okozott csalódást. A zenei információval nem volt probléma: a srác úgy rikácsolt mint senki más a fesztivál során, a produkciót is eladta a maga sajátos módján ugyebár, a szintetizátort is végre nyomon lehetett követni, a muzsika meg a többi fellépőhöz képest maga a zenei innováció! Várom a jövőbeli folytatást!

Az utánuk következő TEURGIA a megjelenés terén visszafogottabbnak mutatkozott, talán túlságosan is. A fellépők közül az ő műsorukat vártam a legjobban, mivel élőben még nem volt szerencsém hozzájuk, az ígéretes lemez után tehát voltak elvárásaim. Hammeres szerepléssel, lemezzel, miegymással a hátuk mögött ők voltak az est „sztárjai”, mégis nekik sikerült a legunalmasabb produkciót nyújtaniuk. Számomra teljesen érthetetlen volt a (kezdetben) lelkes közönség hujjogatása, a 12 egy tucat dalok hallatán. Sajnálom, de az élő produkció nem győzött meg…

Az est második „legviccesebb” fellépői díjat a két „frontemberrel” kiálló PAEDIATRICIAN nevezetű zenekar érdemelte ki. Nyomták a gore-grindet veszettül, s közben versenyt röfögtek. A két énekes a koncert végéig ott állt, ahova letették őket, nem mozdult egyik sem, egy tapodtat sem. Egy kicsit több életet vihettek volna a színpadi kiállásba. Tulajdonképpen egy disznóvágás megzenésítését hallhattuk 15 tételben, zeneileg ez a stílus eléggé távol áll tőlem.

Az ATHAME aztán ismét elhozta a sötétséget. Jöttek a true blackerek arcfestéssel, bőrnadrággal, ahogy kell. A beállásnál elég habisztinek tűnt a társaság, de legalább nem voltak gyámoltalanok a színpadon. Sablonosabb black metal, néhány kevésbé sablonos pillanattal, egy karizmatikusnak mondható frontemberrel, akinek hangi adottságaival nem volt probléma. Annak ellenére, hogy zenéjük teljesen átlagos volt, rájuk ment a legnagyobb zúzás, fejrázás miegymás, és a (Teurgián kívül természetesen) ők vonzották a legnagyobb tömeget. Én személy szerint ígéretes jövőt jósolok nekik!

A HARLOCH zenekarhoz e hónapon belül már másodszorra volt szerencsém és vártam is a műsorukat nagyon, miután a Dies Natalis fesztiválon már meggyőztek. Ezúttal is színvonalas produkciót nyújtottak, bár az előzőhöz képest talán egy kicsivel gyengébb, amit a zenekar hibáján kívül tovább fokozott egy sajnálatos technikai hiba is. Mindezt leszámítva a színpadi kiállást illetően nálam még mindig ők viszik a prímet, ezért külön dicséret jár nekik!

A NEBULOSUS FATUM gondoskodott róla, hogy ezen fesztivál a stylistjairól maradjon emlékezetes: zakóba nyomták a black metalt! Ilyet eddig színpadon, metal koncerten még egyáltalán nem láttam! Én nem tudom, hogy állandó koncertviseletről vagyon-e szó, vagy csak karácsony szelleme hatotta át őket december 27-én, de számomra ez kissé visszavett a hangulatból. Véleményem szerint így nem illik black metalt játszani! És, hogy a zenéről is szó essék: a frontember a kissé lohasztó látványt meggyőző rikácsolással pótolta, a dobos látványosan és dinamikusan ütlegelt, de sajnos ez még így sem tudott meggyőzni, sajnálom…

Összességében a TOSCREW vitte a prímet, mind zeneileg, mind kiállást figyelembe véve (és természetesen kiállást illetően a HARLOCH) a PAEDIATRICIAN koncertje alatt remekül szórakoztam, hiszen nem lehetett őket komolyan venni, ha az ATHAME félidőben abbahagyja, akkor rájuk se lenne panaszom, a többi produkció viszont felejthető. A PAEDIATRICIAN és NEBULOSUS FATUM dobosainak meg külön jár a respect, nekem az ő játékuk tetszett a legjobban (a TOSCREW ütőse helyenként bizonytalannak tűnt, a többiek meg hozták amit kell).

pagangoddess2018. július 20. péntek

Zenelejátszó (felugró ablakban)

Koncertek


Jelenleg nincsen koncert.

Facebook
Köszönet | Hírlevél | Technikai háttér | Jogok | Adatvédelem

© 2001-2018, Harloch | Minden jog fenntartva!