Hírek Koncertek Zenekar Zene Galéria Sajtószoba Rendelés Kapcsolatok Vendégkönyv Linkek

Keress itt is!


Facebook Twitter YouTube SoundCloud MySpace Google+

Videók


Damnatio ad bestias


Támogatónk


Facebook Twitter MySpace Google Reader Startlap
KoncertbeszámolókMegjelenés: Somniorum Webzine
Az eredeti cikk: black-metal.extra.hu/readarticle.php?article_id=222

Allies of Pagans II.December 13-án este megrendezésre került a Gárdonyiban megkezdett Pagan Megalith lemezbemutató folytatása, ezúttal főként black metalban utazó zenekarokkal, a miskolci Ifiházban. Sajnos a koncertről sok negatív élménnyel térhettünk haza, ami viszont nem a fellépők, sokkal inkább az Ifjúsági Ház hibája, durva nemtörődömséget tapasztalhatott bárki, aki figyelt a szervezési munkálatokra.

Az estet a budapesti Toscrew kezdte, akik szintetizátorral megtámogatott black alapú zenét játszanak. A fellépésük korrekt volt, a tagok egyenként nagyon profinak tűntek, az egységességük az, amin még csiszolhatnak bátran, a koncert első felében nagyon nem éreztem köztük az összhangot, a végén viszont a Born to be Wild feldolgozásuk valami hatalmasra sikeredett.

Külön kiemelném az énekes-basszer Mentes Mátyás elképesztően beteg, magas hangját. A koncert hangulatát rombolta viszont az a négy meleg fényű lámpa, amivel elvileg a színpadot világították meg.

Az est következő fellépője a miskolci Pagan Megalith volt, ők a hangzás beállításával elvesztettek egy kevés időt, a publikum egyre izgatottabban várta már, hogy a fények lemenjenek, és kezdődjék a buli.

Sajnos a fények továbbra sem kapcsolódtak ki, ellenben a pogányok ismét erőteljes koncertet adtak, amiben egy jól alkamazott füstgép is segítségükre volt. Jó volt látni egy összeszokott csapatot a színpadon, Gaeheln és Korpse gyakorlatilag együtt mozogtak, pontosan játszott a hármasfogat minden tagja, nagyszerű színpadképet mutattak. Nagy reményekkel várom a 2009-re ígért nagylemezt, az Ólomharangokat.

Harmadikként a makói/szegedi Athame lépett a színpadra, a bulijuk előtt megkérdeztem a keverőpult mögött álló szimpatkus úriembert, hogy le lehet-e oltani a lámpákat, de sajnos nemleges választ kaptam. Az est talán legjobban várt koncertjén mintegy 30-40 rajongó figyelte a csapatot, akik a már tőlük megszokott erős dalokat adták elő (példaként említeném a 'Királyok átkát hozza a szél' című, a második demón megjelent számot).

Amit furcsának találtam, az a zenekar egygitáros felállása volt, legfrissebb információim szerint a bandának két gitárosa van ugyanis.

Végezetül a szintén budapesti Harloch lépett a világot jelentő deszkákra, ami előtt ekkorra már jócskán megfogyatkozott a nézősereg, és a jelenlévők nagyrésze is műanyag székeken foglalt helyet. Mindezek ellenére a srácok hatalmas hevülettel adták elő dalaikat, és bár a hangzás még mindig elképesztően gyenge volt, a nóták mégis jobban tetszettek, mint a demón, az eddig róluk kialakított nem túl pozitív képet sikerült teljesen szétzúzniuk. Akhsesef gitáros nagyszerűen játszik, pontos, jól szólózik. Ami furcsa volt számomra, az az énekes/gitáros Mithras hangja. Bár a demón is furcsának hatott, élőben teljesen gépszerű, mintha egy robot énekelne, mindez viszont nem feltétlenül hátrány, a kiálláshoz, a dalokhoz egy új hangulatot adott hozzá.

Itt említenék meg még pár apróságot, a Harloch fellépésének végére a monitor-ládákból már metal-diszkó szólt (ismételt köszönet az Ifiháznak). Valamint megemlíteném azt, hogy bár elvileg nagyobb nevek léptek fel az estén, mint a Gárdonyis buli, illetve az Ifi frekventáltabb helyen is van a városban, mégis sokkal kevesebb vendéget láttam. Köszönhető ez talán annak, hogy az első bulit a zenekarok promotálták, míg ezt a feladatot a második felvonásra az Ifiház teljesen átvállalta - és nem teljesítette túl az elvárásokat.

Köszönetet mondanék mindenkinek, aki eljött, aki fellépett, és aki bármit is hozzátett a koncert sikeréhez, hisz ezek az emberek azok, akik életben tartják a magyar undergroundot…2018. július 20. péntek

Zenelejátszó (felugró ablakban)

Koncertek


Jelenleg nincsen koncert.

Facebook
Köszönet | Hírlevél | Technikai háttér | Jogok | Adatvédelem

© 2001-2018, Harloch | Minden jog fenntartva!